Een reusachtige parasol geeft het Culinair Festival dit jaar niet alleen extra allure, maar zorgt er ook voor dat de bezoekers geen last hebben van de zomerse buien. (Foto's: Chris de Waard).

Restaurant Allemansgeest beste van Culinair Festival

Restaurant Allemansgeest uit Voorschoten serveert dit jaar de lekkerste gerechten tijdens het Culinair Festival op de Garenmarkt. Dat maakte jury-voorzitter Roel van den Berg, directeur van de ING Bank in Leiden, gisteravond bekend. Het bleek een close finish tussen de nummers één en twee. Koetjes & Kalfjes, de winnaar van vorig jaar, eindigde nu met slechts 1 punt minder op de tweede plek. Een eervolle vermelding ging naar Restaurant ’t Haagse Schouw. De vestiging van Van der Valk wordt momenteel druk verbouwd en heropent later dit jaar met een vernieuwd concept. Voorproeven kan nu dus alvast tot en met zondag.

Het Culinair Festival werd donderdagmiddag geopend door Lakenfeesten-organisator Aad van der Luit die in zijn openingsspeech nog een sneer uitdeelde naar de gemeente Leiden die volgens hem het belang van de Lakenfeesten voor Leiden nog steeds niet voldoende op het netvlies heeft. “Dat kan je wel concluderen als je nagaat dat ik van de week werd gebeld door een medewerker van een wethouder (nee, ik noem maar geen namen) met de vraag of de Peurbakkentocht als het regent binnen gehouden wordt.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×