'The Road to Peace' in expositieruimte Haagweg 4.

Dubbelexpositie Leiden / Den Haag: 'The Road to Peace'

Afgelopen zaterdag is in het kunstcentrum Haagweg de tentoonstelling ‘The Road to Peace’ geopend. Hier is het werk te zien van acht Koreaanse kunstenaars. De opening werd verricht door Prof. dr. Boudewijn C.A. Walraven, professor Koreaanse studies aan de Universiteit van Leiden en voorzitter van de vereniging Nederland-Korea. Tegelijkertijd met deze expositie wordt in de hal van het Stadhuis van Den Haag een expositie gehouden met schilderijen, aquarellen, beelden en objecten van meer dan 150 Koreaanse kunstenaars. Aan deze expositie werken ook een aantal Leidse kunstenaars van de Expansionist Art Empire uit Leiden mee.

De exposities ‘The Road to Peace’ in Leiden en Den Haag worden gehouden ter herdenking van het bezoek van de Koreaanse jurist Yi Jun, als lid van de Koreaanse delegatie aan de Tweede Vredesconferentie van Den Haag, dit jaar precies 100 jaar geleden. Yi Jun wordt voor zijn inspanningen voor vrede en onafhankelijkheid nog steeds zowel in Noord- als Zuid Korea als een symbool en als nationale held vereerd.

De Leidse deelnemende kunstenaars zijn Molly Ackerman, Fred Rohde, Aart Korsuize, Lydia Luyten, Burkhardt Söll en Joke Elzinga.

De exposities lopen tot 14 juli zowel in Leiden als in Den Haag.

Haagweg 4, Leiden: vrijdag tot en met zondag 13.00 – 17.00uur.

Stadhuis Den Haag: maandag tot en met vrijdag van 7.30 – 17.00uur, donderdag 7.30 – 20.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×