Jonas legt verantwoording af over aanstelling Edwin Jacobs

In de commissievergadering Onderwijs & Samenleving heeft cultuurwethouder Paul Jonas (SP) verantwoording afgelegd over de aanstelling van Edwin Jacobs, de nieuwe directeur van Stedelijk Museum De Lakenhal. Volgens Jonas zijn de gesprekken in goede harmonie verlopen. Aanvankelijk heeft een commissie de geschikte kandidaten ontvangen en is er een selectie gemaakt. Pas in het laatste stadium is Jonas bij de invulling van de vacature betrokken geweest. Het betrof uiteindelijk een unaniem besluit om Jacobs vetrekkend museumdirecteur Jetteke Bolten te laten opvolgen.  

Vooral zijn goede relaties met fondsen heeft de doorslag gegeven om Jacobs in Leiden aan te stellen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×