Wessie waarschuwt voor flipperinbraken

Vanavond start in Haagweg Noord een nieuwe campagne van het project ‘Wessie, uw wijkinbreker’. Deze campagne is gericht op het voorkomen van flipperinbraken. Dat zijn inbraken waarbij de deur wordt geopend door het slot met een plastic kaartje te openen.Huis aan huis worden een flyer met tips ter voorkoming van flipperinbraken, en een sleuteltasje uitgedeeld. Verder worden er in de wijk posters met informatie opgehangen. De campagne start om 18.00 uur in de Genestetstraat.

Wessie starrte in 2001 met zijn werkzaamheden. Hij wil het aantal inbraken in Leiden terugdringen en zo een veiligere en socialere leefomgeving realiseren. Samen met buurtbewoners, politie, gemeente, woningcorporaties en de Leidse Welzijnsorganisatie vraagt Wessie aandacht voor het thema: ‘In een handomdraai is deze inbreker bij u binnen’. Met campagnes rond dit thema, wil hij mensen erop wijzen, dat zij de deuren van hun woningen op slot moeten doen als zij afwezig zijn en dat ook het afsluiten van ramen bijdraagt aan het buitenhouden van inbrekers. Uit jaarcijfers en andere gegevens blijkt namelijk, dat het goed afsluiten van de woning in Leiden ongeveer 100 inbraken kan voorkomen.Vermoedelijk werpt het werk van Wessie zijn vruchten af, want er zijn in de eerste helft van 2007 minder inbraken gepleegd dan in 2006.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×