GroenLinks wil dat NS poortjes Leiden CS verplaatsen

Morgen en overmorgen zamelt GroenLinks handtekeningen in, om bij de NS aan te dringen op verplaatsing van de toegangspoortjes in de hal van Leiden Centraal.Sinds enige tijd bevinden zich aan de voor- en achterzijde van de stationshal toegangspoortjes. Zodra deze poortjes geactiveerd worden, kunnen uitsluitend mensen die in het bezit zijn van een geldig vervoersbewijs door de stationshal lopen. De NS hebben hiertoe vooruitlopend op de invoering van de OV-chipkaart besloten.

GroenLinks begrijpt dat het plaatsen van de poortjes in verband met de OV-chipkaart nodig is. duo-raadslid Lex van Wijngaarden meent echter dat de NS de stationshal open moeten houden voor pasanten. Voor veel mensen is de stationshal een doorgaande looproute. Zij lopen er doorheen als zij van de stad of het busstation naar het LUMC willen en omgekeerd. Het gebruiken van de Walenkamptunnel of de Rijnsburgertunnel is geen reëel en veilig alternatief, aldus de partij.Bovendien vormt de stationshal een levendig binnenplein met veel winkeltjes. Veel pasanten kunnen daar na de afsluiting niet meer terecht, wat voor zowel de winkels als de pasanten onplezierig is.GroenLinks vreest dat de stationshal, die tot dusver een heel plezierige en veilige voetgangersverbinding is gebleken, op rustige momenten verandert in een uitgestorven en dus onveilige spookhal.De partij wil dan ook dat de NS de poortjes verplaatst naar de toegangen tot de perrons. De stationshal kan dan blijven wat hij is.De ingezamelde handtekeningen worden met dit doel aan de NS aangeboden.

Leiden stationspoortjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×