'Alice in Wonderland' door Theatergroep Gajes.  

Spectaculaire voorstelling op Rembrandt Cultuurfestival

Tijdens het Rembrandt Cultuurfestival, dat aanstaand weekend plaatsvindt in het historische centrum van Leiden, zijn er twee opvallende nieuwe programmaonderdelen te zien en te beluisteren: de Franjeconcerten in het Weeshuis en de spectaculaire openluchtvoorstelling ‘Alice in Wonderland’. Deze hallucinerende voorstelling door Theatergroep Gajes wordt zaterdagavond op het Pieterskerkplein gehouden. Beide voorstellingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

De ‘Franjeconcerten’ vinden plaats in de tuinzaal van het Weeshuis (ingang Hooglandse Kerkgracht 22). Hier zal op elk heel uur een concert worden gegeven door onder andere: Het virtuoze Australische ensemble Bastard, Camerata músical de la Nueva Antequera uit Latijns-Amerika en een ensemble van internationale topstudenten van het Koninklijk Conservatorium.

Leidse Sleuteltjes

Op zaterdag is er om 17.15 uur een speciaal concert met jongeren op de binnenplaats van het Weeshuis. Dit om het 400-jarig bestaan van het Weeshuis te vieren. De ‘Leidse Sleuteltjes’ spelen in kostuums uit de zeventiende eeuw en worden begeleid door Jeugdorkest Rijnstreek. Het concert wordt omlijst met levende schilderijen van Rembrandt. Om 18.30 uur is er een herhaling van dit concert op het Stadhuisplein.

Voor het totale programma zie: www.rembrandtfestival.nl

Leiden rembrandtfestival


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×