D66: "Ook Leidse SP ondemocratisch"

SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen moet ervoor zorgen dat zijn partij, in ieder geval in Leiden, niet langer als ondemocratisch wordt gezien. Dat schrijft zijn collega-fractievoorzitter Paul van Meenen van D66 hem in een open brief. Van Meenen grijpt de discussie over een gebrek aan democratie, die landelijk binnen de SP woedt, aan om in Leiden voor elkaar te krijgen dat de website van de SP wordt aangepast. “Alle andere Leidse partijen bieden de mogelijkheid om te reageren op de berichten op hun site, zoals het hoort. Jullie niet. Als fractievoorzitter van een partij van Democraten baart dat mij grote zorgen,” aldus van Meenen die zich er herhaaldelijk aan heeft gestoord dat de voorstelling van zaken die de SP geeft zeer eenzijdig of zelfs volstrekt onjuist is. “Verzoeken tot aanpassing van die berichtgeving worden dan weinig welwillend behandeld, zo is althans onze ervaring.”

“Elke politieke partij in Leiden vertelt op zijn website wat er zoal aan de hand is in de Leidse politiek. Dat daarbij af en toe enige overdrijving plaatsvindt in het eigen voordeel, hoort erbij,” zo schrijft van Meenen. “De SP plaatst zichzelf hierbij echter in negatieve zin in een andere categorie dan de andere politieke partijen. Dat komt in de eerste plaats door de zogenaamd objectieve berichtgeving van jullie raadsleden vanuit commissie- of raadsvergaderingen. Argeloze bezoekers van jullie site zouden zomaar kunnen denken dat wat daar staat, ook echt zo is. Andere partijen, zoals de onze, moeten er maar toevallig achter zien te komen wat jullie zoal over hun standpunten schrijven.”

Van Meenen denkt dat de SP geen behoefte heeft aan reacties via de website: “Reacties zouden immers zomaar de goed-nieuws-show op jullie website kunnen bederven. Het past dan wel weer in de (oude?) SP-traditie om geen tegenspraak te dulden. Ik betwijfel dan ook of je toestemming uit Oss zou krijgen voor het aanpassen van de site, maar ik hoop dat je je daar samen met het Comité Democratisering SP toch voor in wilt zetten. Samen kunnen jullie de SP democratischer maken!”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×