Dichter bij de dingen

Schrijf zelf een gedicht, geïnspireerd door voorwerpen uit het Rijksmuseum van Oudheden. In ‘Dichter bij de dingen’ komen poëzie en archeologie samen. In de Tempelzaal van het museum worden gedichten van bekende en minder bekende schrijvers samen met enkele voorwerpen uit de collectie getoond. Men wordt dus uitgenodigd creatief aan de slag te gaan: schrijf een gedicht of een rap over een favoriet voorwerp uit de museumcollectie. Bij de kassa van het museum kan men een opklapbaar krukje lenen om gemakkelijk bij een vitrine te gaan zitten voor de nodige inspiratie. De mooiste gedichten worden op de website van het museum gepubliceerd en voor het allermooiste gedicht is er een speciale prijs.

Men kan het dichtwerk tot 2 september bij de kassa van het museum inleveren, maar ook elektronisch insturen via het speciale e-mailadres: gedichten@rmo.nl. Met het inzenden van het gedicht geeft de schrijver het museum toestemming om de inzending schriftelijk of elektronisch te publiceren.

Meer info: www.rmo.nl

Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×