Fractievoorzitter GroenLinks gearresteerd bij station

Fractievoorzitter Jos Posthuma van GroenLinks is eind van de middag opgepakt toen hij weigerde om de hal van het Centraal Station te verlaten. Hij voerde daar met partijgenoten actie tegen het voornemen van de NS om de stationshal met poortjes af te sluiten. De doorgang is dan alleen nog toegankelijk voor mensen met een geldig ov-bewijs. Nadat beveiligers van de NS Posthuma tevergeefs hadden gemaand de hal te verlaten, werd de politie ingeschakeld. De GroenLinks-voorman werd opgepakt en in de cel gegooid. Pas na vijf uur mocht hij een verklaring afleggen en werd hij met een proces-verbaal voor lokaalvredebreuk weer vrijgelaten.

Na de zomer moet Posthuma zich verantwoorden voor de politierechter, omdat hij een schikking weigerde. Postuma vindt de zaak zo principieel dat hij hierover een uitspraak van de rechter wil.

Leiden stationspoortjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×