Voorschoolse opvang nog niet in heel Leiden geregeld

Per 1 augustus zijn alle scholen wettelijk verplicht om op schooldagen vanaf 7.30 uur voorschoolse opvang te bieden. De scholen kunnen dit zelf organiseren, of de opvang uitbesteden aan een kinderopvangorganisatie. Hoewel 1 augustus met rasse schreden nadert, hebben nog niet alle scholen in Leiden opvang geregeld, aldus het GroenLinks-raadslid Rianne Becht.

GroenLinks heeft een meldpunt in het leven geroepen, waar meldingen over scholen die nog geen voorschoolse opvang hebben geregeld, kunnen worden ingediend. Deze meldingen zal de partij voorleggen aan de wethouder van onderwijs, Gerda van den Berg. Ouders en verzorgers kunnen hun melding mailen naar meldpunt.vso@kpnplanet.nl. Vermeld in de mail de naam van de school, het aantal kinderen waarvoor geen opvang is en de reden die de school daarvoor opgegeven heeft.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×