Nieuw politiebureau Leiden-Noord aan Kooilaan

B & W hebben deze week besloten tot de aankoop van een stuk grond van NS Vastgoed van 740 vierkante meter aan de westzijde van de Kooilaan. Dit stuk grond zal direct worden doorverkocht aan de Politie Hollands Midden die er een nieuw wijkbureau van politie Leiden-Noord wil bouwen. Zodra alle verguningen zijn verleend wordt gestart met de bouw. De ontwikkeling van een nieuw wijkbureau past in de plannen rondom het Kooiplein en het wijkontwikkelingsplan Leiden-Noord.   

De grond wordt aan de politie Hollands Midden doorverkocht voor 140.000 euro. Op termijn zal de politiepost aan de Pelmolen verdwijnen, nadat de vestiging aan de Kooilaan geopend is. Het stuk grond was nog steeds in eigendom van de Nederlandse Spoorwegen die hier vroeger het Herensingelstation exploiteerde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×