Winkeltijdenreferendum gestrand op onwetendheid

De meeste Leidenaars wisten niet dat zij een handtekening moesten zetten om een referendum over zondagsopenstelling te houden. Dat is de belangrijkste reden dat er te weinig handtekeningen waren en het referendum niet doorging. De gemeentelijke communicatie krijgt de schuld van het gebrek aan kennis bij de Leidenaars. Ook de locaties waar de handtekeningen verzameld werden, waren slecht gekozen en te ver weg.

De gemeente heeft zelf een onderzoek gedaan naar de gang van zaken rond het referendumverzoek vorig jaar. Opvallend was dat er meer handtekeningen waren opgehaald voor het inleidende verzoek (2672) dan voor het definitieve verzoek (1123). Veel mensen dachten dat één handtekening voldoende was. Uit het onderzoek blijkt verder dat er aan de procedures en (interne) communicatie rond het referendum veel verbeterd kan worden.

Advertentie

Leiden winkeltijden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×