Spannende Leidse kinderspeurtocht: De Grimmige Gruwelloop

De grote vakantie breekt weer aan en niet iedereen vertrekt naar een verre bestemming. Ook dicht bij huis zijn er allerlei leuke dingen te doen. Voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar is de ‘Grimmige Gruwelloop’ dé spannendste manier om Leiden te ontdekken. Deze speurtocht neemt de kids en begeleiders mee terug naar de gruwelijke praktijken uit de 17e eeuw. Elk ‘Grimmige Gruwelloop’ pakket bestaat uit vier verschillende boekjes en is bestemd voor vier kinderen of twee ouders en twee kinderen. De  boekjes geven de rollen van vier verschillende personages weer. Wanneer deze rollen verdeeld zijn kan de onvergetelijke tocht door Leiden beginnen.

Marie de Slegte was een bloedige moordenares uit de 17e eeuw en Cornelis de Groot een strenge en meedogenloze politieman. Zij en anderen vertellen het verhaal van ‘recht en slecht’ in Leiden. Aan de hand van spannende vragen en opdrachten wordt langzamerhand duidelijk, dat men het in de 17e eeuw niet zo nauw nam met hoge straffen. Onthoofding, ophanging en verdrinking waren aan de orde van de dag.

Meer info: www.hollandrijnland.nl

Een pakket kost € 5,70 en is verkrijgbaar bij: VVV Leiden, Stationsweg 2d, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×