Zwemmen verboden bij Vlietland en Katwijk

De provincie Zuid-Holland heeft zwemverboden afgekondigd voor locaties in de gemeenten Zoetermeer, Voorschoten en Leidschendam-Voorburg. Reden is de grote concentratie giftige blauwalgen. De zwemverboden gelden voor de speelvijver bij de Noord Aa in Zoetermeer, voor de speelvijver en het badstrand bij recreatiegebied Vlietland in Leidschendam-Voorburg en ook voor het surfstrand aan de noord-westoever van Vlietland in Voorschoten. Ook het eerder deze week afgekondigde zwemverbod bij het uitwateringskanaal in Katwijk blijft van kracht. Door de hevige regenval van de afgelopen tijd is daar enkele malen bacterieel verontreinigd afvalwater gespuid. Er zijn forse overschrijdingen gemeten.

Blauwalgen kunnen huidirritatie, maag- en darmklachten, hoofdpijn en koorts veroorzaken. Met vragen over het zwemwater in Zuid-Holland kunnen waterrecreanten terecht bij de zwemwatertelefoon (070 441 75 50) of op de website www.zuid-holland.nl/zwemwater.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×