Dagelijks eten op stand, Keukengeheimen Kasteel Duivenvoorde

Deze zomer organiseert Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten een speciale tentoonstelling waarin te zien valt hoe maaltijden tot stand kwamen in de negentiende eeuw. De tentoonstelling richt zich op de voorwerpen en gewoonten die in die tijd op het kasteel voorkwamen. De historische ontwikkelingen van die eeuw vormen hiervoor de basis. De ontrafeling van de keukengeheimen gaat terug naar de tijd dat het menu werd bepaald door de opbrengst van de jacht en de vangst uit de vijver. Groenten en fruit kwamen direct uit eigen moestuin.

De tentoonstelling maakt deel uit van de rondleiding door het kasteel. De vertrekken hebben elk een eigen karakter en zijn ingericht alsof ze nog steeds worden bewoond. Interessant zijn de kunsthistorische collecties zoals het Europese en Oosterse porselein en het zilver.

De bezoekers kunnen in de voetsporen treden van de voormalige kasteelbewoners en zien wat zij op hun bord kregen. Dit geldt zowel voor het ontbijt op bed, thee voor de middagontvangst tot en met het feestelijke diner. Ook is de keukentafel te zien en koperen keukenattributen.

Het museum Kasteel Duivenvoorde is geopend tot en met 29 september. De rondleidingen zijn om 14.00 en 15.30 uur, van dinsdag tot en met zaterdag.

Meer info: www.kasteelduivenvoorde.nl

Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde 4, Voorschoten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×