Nederlands debuut bij Leidse Zône Galerie

Parisiène Céline Dayan (1953) woont en werkt in Lot bij Cahors (Frankrijk). Zij exposeert voor de eerste keer in Nederland en wel bij de Leidse Galerie Zône. Dayan houdt zich al ruim 15 jaar bezig met sculptuur. Zij modificeert vanuit klei en verwerkt daarin textiel, latex, karton en allerlei gevonden voorwerpen. In eerste indruk lijkt dit een gedetailleerd anatomisch beeld te scheppen, ook doordat Dayan veel gradaties rood en donker gebruikt in haar objecten. Sinds drie jaar heeft het schilderen bij Dayan meer prioriteit gekregen, hoewel sculptuur ook in haar schilderijen duidelijk aanwezig blijft. Haar oorspronkelijke aardetinten vermengen zich nu met een breder pallet.

Het werk van Dayan is tot en met 31 juli te zien.

Meer info: www.galeriezone.nl

Galerie Zône, Nieuwstraat 17B, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×