Het gezelschap op weg naar het borstbeeld van Rembrandt van Rhijn (foto: Peter Schipper)  

Rem, gefeliciteerd met je 401e verjaardag

Enkele honderden Leidenaars hebben vannacht om precies twaalf uur een Leidse borrel gedronken op de 401e verjaardag van Leidens grootste zoon, Rembrandt van Rhijn. Dat gebeurde bij het borstbeeld aan de Witte Singel, waar initiatiefnemers Tjeerd Scheffer en Ben Walenkamp al weer voor de zesde keer een krans om het borstbeeld hingen. Voorafgegaan door tamboers en pijpers toog het bont verklede gezelschap met fakkels en al van het geboortehuis van Rembrandt aan de Weddesteeg naar de Witte Singel. Daar hield wethouder Gerda van den Berg een korte speech. Na klaroengeschal vanaf het balkon van het Stedelijk Gymnasium zongen De Leidse Sleuteltjes enkele toepasselijke liedjes.   

Tjeerd Scheffer drong er bij de wethouder op aan om Rembrandt van Rhijn alsnog posthuum uit te roepen tot ereburger van Leiden. Daar zou een bijzondere werking van uit gaan.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×