Al meer dan 278 laptops gestolen in de regio

In de eerste helft van dit jaar, heeft Politie Hollands Midden al 278 meldingen van gestolen laptops binnengekregen. Er verdwenen 201 schootcomputers uit woningen en 77 uit auto´s.Er zijn een aantal manieren om het de laptopfanaten niet al te makkelijk te maken. Veel van de dieven doen liever niet teveel moeite voor een laptop of andere waardevolle spullen. Zij zoeken een woning of auto uit, waarin de buit voor het grijpen ligt en die zij eenvoudig binnen kunnen dringen.

Het is belangrijk dat de laptop vanaf buiten niet te zien is, anders zijn insluipers nog wel eens bereid een ruitje in te tikken. Verder moeten deuren en ramen gesloten worden, ook wanneer er wel iemand thuis is, die even de ruimte waarin de laptop staat, verlaat.Omdat deuren die niet op slot worden gedraaid eenvoudig open te maken zijn, raadt de politie aan deze altijd op slot te draaien en de sleutel uit het slot te halen en niet in het zicht te leggen.De laptop in de auto laten, al is het maar heel even, is taboe. “Zonder dat je het weet word je in de gaten gehouden als je je auto op een parkeerterrein parkeert” zo schrijft de politie in het persbericht.Tenslotte verzoekt de politie iedereen die vermoedt dat er een inbraak gepleegd wordt, gepleegd is, of voorbereid wordt, onmiddelijk te bellen naar 0900-8844, of als er echt haast bij is, met 112. Is het kwaad al geschiet en is de laptop gestolen, dan is het doen van aangifte ook erg belangrijk. Op die manier blijft de politie op de hoogte van wat er in de wijken speelt en kunnen er maatregelen worden getroffen. Bovendien kunnen alle meldingen bij elkaar mogelijk leiden tot de aanhouding van de dader. Aangifte doen kan ook digitaal, via www.politie.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×