Vereenvoudiging van horecaregels

In het kader van de vermindering van de administratieve lastendruk ‘Minder & Beter’ heeft het College van B & W besloten tot het invoeren van een eenheidstarief voor terrassen. Als basis wordt de oppervlakte gehanteerd zoals die in de terrasvergunning is opgenomen. Het nieuwe taraief omvat alle zaken die bij het terras horen zoals stoelen, tafels, parasols, windschermen en plantenbakken. Er gaat een eenheidsprijs gelden van 33,15 euro per vierkante meter per maand.

De zaken die aan het pand zitten zoals gevelreclame, luifels, uithangborden, airco’s etc. blijven apart op de aanslag in rekening gebracht. De nieuwe regeling gaat in met ingang van het terrasseizoen van 2008. Burgemeester Lenferink wil alle veranderingen die er voor de horeca zitten aan te komen in 1 keer communiceren. Dat geldt dan ook voor het horecaloket: 1 keer komen, in 1 keer klaar.   

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×