Tropisch weerscenarario start aanstaande zaterdag

Het moet natuurlijk wel minimaal 28 graden Celsius zijn, maar als dat zo is dan mogen terrassen vanaf aanstaande zaterdag een uur langer openblijven. Op de intersite www.leiden.nl knippert dan een icoontje met een cocktailglas en een zonnetje ten teken dat horeca-ondernemers hun terras een uur langer mogen openhouden. Door de week geldt dan een sluitingstijd van 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag 2.00 uur. Het tropisch weerscenario mag pas in gaan een dag na de openbaarmaking in de gemeenteberichten in de Stadskrant. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag het Leidse weerstation de 28 graden Celsius heeft gemeten.     

De gemeenteraad heeft woensdagavond een initiatiefvoorstel van PvdA en D66 aangenomen om over te gaan tot een tropisch weerscenario voor de Leidse horeca. Als de maximumtemperatuur boven de 28 graden Celsius stijgt mogen terrassen een uur langer open blijven. Met uitzondering van de ChristenUnie en het CDA stemden alle raadsleden hier voor. Een amendement van GroenLinks en CDA om pas over te gaan tot een tropisch weerscenario voor terrassen bij een gemeten temperatuur van 30 graden Celsius kon niet rekenen op een meerderheid. GroenLinks en CDA vinden dat de binnenstadsbewoners al ruim voldoende op de proef zijn gesteld en niet zitten te wachten op nog een uur minder nachtrust.

Leiden tropischweer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×