Leiden gaat verder op basis van afspraken stuurgroep RGL

In een gesprek tussen wethouder John Steegh (GroenLinks/Verkeer en Milieu) en de gedeputeerden Veldhuijzen en Huls is vandaag een eerste invulling gegeven aan de afspraken van de stuurgroep RGL die op 6 juli zijn gemaakt. De gedeputeerde heeft aan Leiden duidelijk gemaakt dat de afspraken uit de stuurgroep nog steeds onverkort gelden. Dat betekent dat ook de provincie het aangepaste gemeentelijke Verkeer- en Vervoersplan van de gemeente Leiden als een bruikbare basis ziet voor verdere gesprekken om tot een oplossing te komen van het probleem van het slechte openbaar vervoer in Leiden en omgeving.

Helaas is Gedeputeerde Staten Van Zuid-Holland nog niet overtuigd van de haalbaarheid van het Leidse plan voor hoogwaardig openbaar vervoer met snelbussen als alternatief voor de RijnGouwelijn. Leiden is dat wel en zal daarom via vervolgstudies de haalbaarheid van haar plannen aantonen. Het gaat dan om het aantal te verwachten passagiers voor dit systeem, de investeringen die daar bij horen en de samenhang met de rest van het verkeer in de stad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×