NS ziet niets in verplaatsen toegangspoortjes

Wethouder John Steegh kreeg al een overduidelijk nee van de directie van de NS te horen, nu lijkt ook de Leidse fractie van GroenLinks opnieuw achter het net te vissen. De NS wil de toegangspoortjes op het Centraal Station in Leiden niet verplaatsen. Vorige week voerde GroenLinks Leiden actie tegen de poortjes bij de hoofdingangen van het station. Donderdagmiddag overhandigt GroenLinks op het Centraal Station handtekeningen aan de regiodirecteur van de NS.

Door de poortjes naar de ingangen van de perrons te verplaatsen, zou de stationshal voor iedereen vrij toegankelijk blijven. Samen met de gemeente bekijkt de NS nu de mogelijkheid om Leidenaren uit bepaalde postcodegebieden een gratis OV-chipkaart te geven. Zo zouden ze door de hal naar de andere kant van het station kunnen lopen.

Het idee van het Visitors Centre dat moet komen op de plek van de Kamer van Koophandel aan de Stationsweg wordt op deze manier ook flink verstierd. De traverse maakt immers een wezenlijk onderdeel uit van een vrije doorloop tussen stad en Bio Science Park.

Leiden stationspoortjes


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×