Wijkbewoners overwegen referendumaanvraag horeca

Verschillende wijkbewoners van de binnenstadswijk Pancras-West overwegen een referendumaanvraag in te dienen om de horecagelegenheden De Linkse Kerk en Bar & Boos al dan niet in hun wijk toe te staan. De medewerking aan de handtekeningenactie was hoger dan verwacht. Vandaag werden de handtekeningen aangeboden aan het College van B & W. “De overtuiging waarmee buurtgenoten en passanten tekenden tegen het gedogen van de caf├ęs van de Vrijplaats Koppenhinksteeg heeft zelfs mij verbaasd”, zei voorzitter Jaap van Meijgaarden van Pancras-West, bij het aanbieden – vandaag – van de handtekeningen aan de wethouders Van den Berg en Steegh.

In het weekend stond de teller nog op duizend handtekeningen. In de twee dagen erna kwamen nog ruim driehonderd handtekeningen binnen, waardoor in totaal 1313 handtekeningen konden worden aangeboden. Tot de ondertekenaars van de petitie behoren vele bewoners en ondernemers van de wijk en vrijwel alle direct omwonenden. Een aantal daarvan was bij de aanbieding van de handtekeningen aanwezig.

“Misschien moeten we een referendum aanvraag gaan voorbereiden”, was de reactie van de aanwezige buuurtgenoten. Beide wethouders waren onder de indruk van het aantal handtekeningen en zegden toe de door de wijkvereniging ingebrachte argumenten goed in het college te zullen bespreken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×