Cursus omgaan met depressief familielid

Het hebben van een depressie is in de eerste plaats ingrijpen voor de patiënt zelf, maar ook heeft het veel inpact op de familieleden. Daarom organiseren het LUMC en Preventie GGZ Leiden in het najaar een vijfdelige cursus voor mensen met een depressief familielid. De cursisten leren op een adequate manier omgaan met depressieve partners, ouders, broers, zussen of kinderen.De cursus is gericht op het verkrijgen of vergroten van kennis over de ziekte depressie en de verschillende behandelmogelijkheden. Ook kunnen de deelnemers eigen ervaringen uitwisselen en krijgen zij tips voor het omgaan met de problemen die kunnen ontstaan in het dagelijkse leven met een depressieve naaste.

De cursus die wordt gehouden in Oegstgeest, start bij voldoende aanmeldingen op donderdagavond 20 september en beslaat vijf avonden die elk 2 uur duren. Na afloop vindt er een terugkomdag plaats.Voorafgaand bepalen de cursisten tijdens een gesprek met de begeleiders of de cursus geschikt voor hen is.Voor opgave en meer informatie kan gemaild worden naar preventie@ggzleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×