Okinawa - het andere Japan - vrolijke prenten in Sieboldhuis

Het Sieboldhuis toont een zomerse selectie van prenten, gemaakt door de Japanse kunstenaar Yusuke Namihira. De spetterende, vrolijke voorstellingen zijn gemaakt op wisselende formaten, rond de thema’s licht, zee, natuur en festivals. Namihira (Okinawa 1985) raakte als jong kind al gefascineerd door het tekenen. Wat later leerde hij werken met de computer, waardoor het voor hem mogelijk werd om met veel details en in meerdere lagen zeer kleurrijke prenten te maken. Inspiratiebron vormt vooral de subtropische geboortestreek van Namihira, de eilandengroep Okinawa. Deze eilanden met een altijd bloeiende natuur en uitgestrekte stranden kent vele kleurrijke tradities waarin onder andere dans, muziek en festivals een energieke hoofdrol spelen.

Door een weggegooide prent in een vuilnisbak werd zijn werk ontdekt en vanaf toen ging het snel met deze jonge kunstenaar. Zijn werk verscheen al snel op covers van tijdschriften, posters, brochures en kranten. Naast tentoonstellingen in Kyoto en Naha is zijn werk van 5 augustus tot en met 9 september nu in het leidse Sieboldhuis te zien.

Meer info: www.sieboldhuis.org

Sieboldhuis, Rapenburg 19, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×