De Vlaamse dirigent Erik van Nevel. Foto: PR

Feestelijk jubileum Mariavespers in Leidse Pieterskerk

In de Leidse Pieterskerk vindt begin september alweer tiende uitvoering plaats van de Mariavespers van Claudio Monteverdi. Vanwege de overweldigende belangstelling is het raadzaam alvast kaarten te reserveren voor deze bijzondere uitvoering. Dit maal met bekende solisten zoals: de sopranen Johannette Zomer en Amaryllis Dieltiens en de tenoren Andreas Karasiak en Julian Podger. Erik van Nevel met zijn vocaal ensemble Currende treedt alweer voor de vierde keer op. Leo van Doeselaar, de huisorganist, bespeelt het monumentale Van Hagerbeer-orgel uit 1643. De Pieterskerk is de enige plek in Nederland waar deze jaarlijkse uitvoering van de Mariavespers plaatsvindt. Het muzikale evenement trekt dan ook muziekliefhebbers uit het hele land.

De Vlaamse dirigent van Nevel keert met genoegen terug naar de Pieterskerk. Van Nevel: “De Pieterskerk kent een aantal omstandigheden, die het musiceren extra aangenaam en uitzonderlijk maken. In de eerste plaats is dat de inspirerende akoestiek van de ruimte, die uitermate geschikt is voor het uitvoeren van oude muziek. Daarnaast bezit de Pieterskerk het Van Hagerbeer-orgel, een instrument dat zeer nauw aansluit bij de zeventiende eeuwse muziek. Onlosmakelijk daarmee verbonden is de rol van titularis die niet alleen een uitmuntend organist is, maar ook een fantastisch musicus met een schat aan vakkennis en een grote dosis aanstekelijke muzikaliteit”.

Het concert vindt plaats op zondag 9 september, aanvang: 14.30 uur.

Info en kaartverkoop: www.mariavespers.nl  Verder zijn kaarten te bestellen bij de Uitlijn: 0900 0191 (€ 0,40 pm) en bij VVV Ticket Points

Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×