Agenten beledigd en bedreigd

Agenten waren op zaterdag 28 juli, rond 23.00 uur, naar het Centraal Station van Leiden gegaan op aanvraag van een conducteur. Er zat een aantal jongeren in de trein die geen treinkaartje hadden, geen nieuw kaartje wilde kopen, maar de trein ook niet wilden verlaten. De drie, twee meisjes en een jongen, stapten met de agenten de trein uit waar zij van de conducteur alsnog een uitstel van betaling kregen. De jongen, een 16-jarige Amsterdammer, had constant commentaar en gedroeg zich tijdens de administratieve afhandeling recalcitrant.

Nadat alles afgehandeld was werd het drietal gevraagd het perron te verlaten. De Amsterdammer vond het echter nodig om de agenten alsnog te beledigen en te bedreigen, waarop hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich en sloeg hij met een gebalde vuist in het gezicht van een van de agenten. De twee meisjes, een 16-jarige Amsterdamse en een 17-jarige uit Compascuum, reageerden hysterisch en bedreigden de agenten. Ook zij werden vervolgens aangehouden. De politie maakt tegen de verdachten proces-verbaal op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×