Houd Koornbeursbrug vrij van ambulante handel

Nu de Koornbeursbrug weer in volle glorie de Nieuwe Rijn domineert, wil een groot gedeelte van de Leidse marktkooplieden dit monumentale en in het ooglopende bouwwerk vrij houden van ambulante handel op zaterdag en woensdag. Dat stelt althans marktkoopman Ton Ranselaar, die zegt voor een groot deel van de Leidse ambulante handel te spreken.    

Volgens Ranselaar willen veel toeristen Leidens eigen Rialto fotograferen en dan ontsieren marktkramen het monument. Bovendien zou de brug sneller beschadigen doordat windsingels van marktkramen de pilaren opnieuw zouden kunnen beschadigen. Bijkomend voordeel is dat marktkooplieden langs het water meer omzet draaien dan op de Koornbeursbrug zelf. En buiten dat is het het afgelopen jaar ook zonder Koornbeursbrug goed gegaan met de verdeling van de beschikbare marktkraamplaatsen.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×