Controle op het water

Het afgelopen weekend is er op de wateren in en rond Leiden gecontroleerd op het waterverkeer. Op zaterdag 4 augustus, werd er gecontroleerd van 15.00 uur tot 22.00 uur. Op zondag 5 augustus van 14.00 uur tot 22.00 uur. Vanwege het mooie weer was het druk op de wateren en de politie heeft dan ook diverse schippers gecontroleerd.

Voor het varen zonder vaarbewijs hebben de agenten 3 bekeuringen uitgeschreven. Een ander kreeg een bekeuring omdat hij het vaarbewijs niet kon tonen. Twee schippers kregen een bekeuring omdat ze hun snelle motorboot niet hadden geregistreerd. Ook kregen zes opvarenden een bekeuring voor het niet voldoende aanwezig hebben van redvesten. Voornamelijk bij boten met kinderen werd hier zorgvuldig naar gekeken. Daarnaast werden er vier schippers bekeurd voor het overschrijden van de snelheidslimiet. Agenten schreven ook nog een bekeuring uit voor het niet dragen van het dodemanskoord. De politie is in het zomerseizoen, met name op de mooie dagen wanneer er veel waterverkeer is, aanwezig op de singels van Leiden. Door te controleren op onder andere de aanwezigheid van vaarbewijzen en de snelheid, hoopt de politie de veiligheid op het water te waarborgen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×