Inbreker op heterdaad aangehouden

Een alerte getuige meldde op zaterdag 4 augustus rond 07.20 uur, dat er bij een woning aan de Morsweg werd ingebroken. Agenten gingen er direct heen en omsingelden de woning. Een man kwam de woning uit en duwde een agent weg. De agent probeerde hem tegen te houden, maar de man verzette zich en wist weg te rennen. De agent raakte tijdens het verzet van de verdachte gewond aan zijn hand. De achtervolging werd ingezet en de verdachte rende het Transvaalhof in. Beiden uitgangen van het hofje werden afgezet, zodat de verdachte niet meer weg kon komen. Inmiddels waren er meerdere agenten ter plaatse gekomen en zij zochten het hofje af. In de bosjes troffen zij de verdachte aan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte, een 19-jarige Leidenaar, heeft de inbraak bekend.

De technische recherche heeft de woning, zijn schoenen en het aangetroffen inbreekgereedschap op sporen onderzocht. De inbreker heeft in korte tijd de woning overhoop gehaald op zoek naar waardevolle spullen. Via de gevonden sporen kan de recherche nagaan of de verdachte verantwoordelijk is voor meerdere inbraken. De verdachte is in verzekering gesteld, de politie zet het onderzoek voort.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×