Jongeren van de Leidse Werkbrigade aan het werk. Foto: PR

Leidse Werkbrigade vertrokken naar Buffalo City

Afgelopen zondag is de Leidse Werkbrigade vertrokken naar zusterstad Buffalo City in Zuid Afrika. Er zijn vier maanden van hard werken en voorbereiding aan voorafgegaan. In Buffalo City zal het tweede paviljoen van het weeshuis opgeknapt worden. Dat is hoognodig, want het weeshuis verkeert in een zeer vervallen staat. Naast schuren en verven zullen de werkzaamheden ook bestaan uit het verplaatsen van muren, tapijtleggen en gordijnen naaien.

De Leidse werkbrigade: “Wij zetten ons in voor een betere leefomgeving van AIDS-wezen in Buffalo City in ‘de Oostkaap’ in Zuid Afrika. Zestien Leidse jongeren zijn de afgelopen maanden voorbereid op hun klus in Buffalo City: het opknappen van een van de paviljoens van het Child and Youth Care Centre in de deelgemeente King Williams Town. In het kindertehuis wonen 140 kinderen die hun ouders hebben verloren aan AIDS. Samen met leerlingen van de technische school in Buffalo City zullen ze in drie weken tijd het hele paviljoen in een nieuw jasje steken. De woonkamer, keuken, badkamers, slaapkamers, gang en bibliotheek worden volledig gerestaureerd”.

Bezoek aan projecten

De jongeren zullen zo veel mogelijk van het land zien doordat er verschillende excursies zijn georganiseerd. Zo zullen onder andere de projecten Waterbeheersing en Afvalinzameling van de gemeente Leiden in Buffalo City worden bezocht. Ook staat er een bezoek aan een staatsziekenhuis staat op het programma. Aan de aller armste mensen van de zusterstad zullen de Leidse jongeren voedselpakketten uitdelen.

Ambassadeurs Stedenband

Naast het doen van vrijwilligerswerk in-Zuid Afrika zijn de deelnemers ook tot eind 2007 ambassadeur van de stedenband Leiden-Buffalo City. In die tijd zullen ze op verschillende manieren proberen de bekendheid van Buffalo-City onder de inwoners van Leiden te verhogen. De werkbrigade maakt dan ook een boekje over hun belevenissen in Afrika. Daarnaast zullen ze presentaties geven bij scholen en bedrijven en een sponsoravond organiseren.

Tijdens het verblijf in Buffalo City kan men de Leidse werkbrigade volgen via de website: www.leidsewerkbrigade.nl .

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×