Ziekenhuisdief veroordeeld

De 52-jarige William B, die verantwoordelijk is voor een aantal diefstallen uit ziekenhuizen en universiteiten, is afgelopen vrijdag door een Groningse rechter veroordeeld. Hem zijn een 60-urige werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand opgelegd.Dit maal wordt de Hagenaar gestraft, omdat hij vorig jaar een laptop wegnam uit het dialysecentrumvan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ook stal hij daar een portemonnee van een medewerker. De laptop die gegevens van patiënten bevatte, verkocht hij door. Vermoedelijk heeft hij nog meer diefstallen in dat ziekenhuis op zijn naam staan, maar daarvoor is onvoldoende bewijs.In het verleden heeft de Hagenaar ook zijn slag geslagen in ziekenhuizen in Leiden en Antwerpen.

Bij zijn “werkzaamheden” ging hij doordacht te werk. Hij trok een stofjas aan en liep met een beker koffie in de hand en een map onder de arm door de ziekenhuizen, waar hij zo werd aangezien als reparateur.Niet alleen ziekenhuizen hadden last van de Hagenaar. Ook De Universiteit Twenteen de TU Delft mochten hem ontvangen.Met behulp van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, waar camerabeelden van de dief getoond werden, kon de politie hem in februari aanhouden.Omdat William de reis van Den Haag naar Groningen alleen wil maken als hij daar zijn slag kan slaan, was hij niet bij de rechtzitting aanwezig.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×