Drie verdachten van mensenhandel aangehouden

In juli zijn drie mannen aangehouden op verdenking van mensenhandel. Twee jonge vrouwen uit Brazilië zijn door de politie bevrijd uit een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Op 7 juli ontving de politie via Interpol een tip dat de vrouwen onder valse voorwendselen naar Leiden waren gehaald en dat zij mogelijk in de illegale prostitutie te werk waren gesteld.

De recherche pakte de zaak direct op en deed op 8 juli een inval in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan waar de vrouwen vermoedelijk gehuisvest waren. Een 27-jarige Leidenaar werd tijdens de inval aangehouden. De twee vrouwen werden uit het huis gehaald en door de politie in samenwerking met de hulpverlening op een veilige plaats ondergebracht.

De vrouwen, van 19 en 20 jaar, deden vervolgens aangifte bij de politie. Ze vertelden kort na aankomst in Nederland gedwongen te zijn tot prostitutie. Door hun uitbuiters werden hun diensten aangeboden op het internet, waarna zij in een hotel hun klanten konden ontvangen.

Het rechercheonderzoek leidde vervolgens naar twee andere verdachten. Deze twee mannen, van 27 en 29 jaar uit Noordwijkerhout, werden verdacht van betrokkenheid bij de mensenhandel en uitbuiting van de twee vrouwen en konden op 18 juli in hun woonplaats aangehouden worden.

De raadkamer in Den Haag heeft op vordering van het Openbaar Ministerie degevangenhouding van de Noordwijkerhouters (voor een periode van 90 dagen) bevolen. De 27-jarige Leidenaar heeft gedurende het onderzoek vast gezeten en zal binnenkort voor de tweede keer voor de raadkamer moeten verschijnen.

De korpsrecherche van Politie Hollands Midden heeft een onderzoek gedraaid naar mensenhandel en prostitutie. In totaal heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mensenhandel. De aanpak van mensenhandel is een landelijke prioriteit waar politie en openbaar ministerie permanent aandacht aan geven. De bestrijding maakt zichtbaar dat uitbuiting en misbruik van mensen in de (legale) seksindustrie niet worden getolereerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×