Bernhard Edmaier aan het werk. foto:PR

'Earthsong' bijzondere luchtfoto's in Naturalis

Op de loopbrug van Naturalis is vanaf het eind van deze maand een bijzondere collectie foto’s te zien van fotograaf en geoloog Bernhard Edmaier, onder de titel: ‘Earthsong’. De fototentoonstelling ‘bezingt’ visueel bijzondere plekken op aarde. De foto’s zijn vanuit de lucht genomen en doen de kijker versteld staan van de verrassende composities van onze planeet. De beelden zijn vanuit een verbluffend perspectief gefotografeerd. De tentoonstelling is ingedeeld in vier thema’s: water, woeste gronden, woestijnen en groen. 40 afdrukken op groot formaat tonen luchtopnames van tropische oceanen en arctische gletsjers, van dorre woestijnen en weelderig groene wouden. Het is een echte reis over de wereld.

Vanuit de lucht krijgen de patronen, kleuren en structuren van onze planeet een heel andere dimensie. Al de aardse composities op de foto’s zijn door trage of juist dramatisch snelle geologische processen ontstaan. Geen mens heeft op deze bijzondere plekken directe invloed gehad. De foto’s zijn onder andere gemaakt boven de Bahamas, Namibië, IJsland en Australië. Er wordt ook uitgelegd hoe de kleuren en structuren in het aardoppervlak zijn ontstaan.

Fotograaf en geoloog Bernhard Edmaier (1957) heeft geologie gestudeerd voordat hij professioneel fotograaf werd. Tijdens zijn studie raakte hij gefascineerd door de indrukwekkende manier waarop natuurlijke processen in het aardoppervlak zichtbaar worden. Zijn foto’s tonen de natuurlijke schoonheid van onze planeet, onaangetast door de mens. Daarmee raakt Edmaier aan actuele thema’s als klimaatverandering en natuurbescherming. Hij laveert met zijn werk tussen twee werelden: die van de wetenschap en die van de kunst. Op zijn reizen wordt hij vergezeld door zijn partner, Dr. Angelika Jung-Hüttl. Zij is geologe en wetenschapsjournaliste en zij verzorgt de wetenschappelijke teksten bij zijn foto’s.

De tentoonstelling loopt van 31 augustus tot en met 24 maart 2008. Meer info: www.naturalis.nl.

In het bijbehorende boek Earthsong staan meer dan 250 prachtige kleurenfoto’s met heldere uitleg over de geologische achtergronden. Het boek is voor EUR 59,95 te koop in de museumwinkel van Naturalis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×