Hoe worden molens en zeilen gemaakt?

Volgende week zondag vindt alweer de één na laatste Molenzondag plaats. Bij Korenmolen de Valk, de Maredijk, de Kikker, de Stadsmolen, de Stevenshofjesmolen, Houtzaagmolen d’Heesterboom en Korenmolen de Put, kunnen dan een informatief routeboekje en een puzzelkaart worden aangeschaft, waarna de fiets/puzzeltocht kan beginnen. Deze tocht loopt langs de zeven bovenstaande molens en Houtzaagmolen De Herder en de Rodenburgermolen. De laatste twee molens zijn niet vanbinnen te bezichtigen, de andere kunnen onder deskundige begeleiding bezocht worden. Als de wind het toelaat, laten de molens hun wieken draaien.

Verder verzorgt een molenmaker bij D’ Heesterboom demonstraties en is bij Molen de Valk een zeilmaker aan het werk.Wie de puzzel goed oplost, krijgt een leuke atentieMeer informatie is te vinden op www.leidsemolens.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×