Leidenaar scoort doelpunt voor Ajax

Afgelopen dinsdag werd voor de 15e keer het nationale Gehandicaptenvoetbaltoernooi gespeeld.In Barendrecht bonden onder andere Ajax, RBC Roosendaal, PSV, Excelsior en NEC de strijd met elkaar aan, dit maal bemand door spelers met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.

De 15-jarige verstandelijk gehandicapte Bjorn Kop, die afkomstig is uit Leiden, werd bij Ajax ingedeeld. Dat kwam goed uit, want Kop, die dit jaar bij zijn Leidse voetbalclub al 30 doelpunten gemaakt heeft, is een echte Ajax-fan.Zijn team werd tijdens het toernooi geleid door oud-international Bryan Roy, het hoofd jeugdopleiding van Ajax Jan Olde Riekerink en jeugdtrainer Adrie Koster.Voor Kop begon het toernooi veelbelovend. Al tijdens de eerste wedstrijd tegen RBC Roosendaal, wist hij een doelpunt te scoren. Helaas voor hem was dat meteen het laatste doelpunt en won Ajax het toernooi niet.Toch was de Leidenaar niet ontevreden. Hij mocht de Ajax-voetbalkleding houden en dat maakte veel goed! Bovendien werd er een heel krantenartikel van het AD aan hem gewijd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×