Holland Rijnland en Rijnstreek onderzoeken aansluiting

Het dagelijks bestuur van de regio Holland Rijnland onderzoekt de komende maanden of de samenwerkingsregio kan worden uitgebreid met de gemeenten in de Rijnstreek. Dat zijn Alphen aan den Rijn, Jacobswoude, Nieuwkoop en Rijnwoude die een vergelijkbare samenwerking met elkaar hebben in het Rijnstreekberaad. Of er op termijn een grotere regio Holland Rijnstreek moet komen is al langer onderwerp van gesprek tussen de twee regio’s. Price Waterhouse Coopers stelde vorig jaar al een discussienotitie op over de inhoudelijke raakvlakken. Het nieuwe onderzoek is een volgende stap in het mogelijke samengaan.

Holland Rijnland heeft het bestuur van het Rijnstreekberaad nu gevraagd om voor 1 november aan te geven welke inhoudelijke raakvlakken men ziet tussen Holland Rijnland en de gemeenten die samenwerken in het Rijnstreekberaad. Eerder kreeg het bestuur van het Rijnstreekberaad ook al groen licht van de colleges van de deelnemende gemeenten voor een onderzoek naar een niet-vrijblijvende samenwerking met Holland Rijnland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×