Max Havelaar op Leidse Burcht

Theater Nomade-Locatietheater speelt ‘Max Havelaar’ op de leidse Burcht. De theatergroep voert historisch geënsceneerde toneelstukken op, waarbij er gebruik gemaakt wordt van historische locaties. Bij de keuze voor ‘Max Havelaar’ speelt het feit mee, dat het stuk zich afspeelt in de 19e eeuw en zowel Nederlands als koloniaal is. Dat geeft de locatie een grote meerwaarde. Het toneelstuk zal in de Nomade-traditie door vijf acteurs worden opgevoerd. De snelle wisseling van rollen en personages is een dynamisch kenmerk van het artistieke programma. De snelle rolwisselingen ontlokken het publiek vaak het compliment: “Wat laten jullie veel zien met weinig mensen en weinig middelen”.

De voorstelling heeft een performance-achtige structuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van videobeelden en projectie. Het bekende verhaal van de Javaanse jongen Saidjah en het meisje Adinda wordt uitgebeeld als Wajang poppenspel met een wit doek op het voortoneel en met behulp van life-videoprojectie.

Voorstellingen: dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 september, aanvang 20.30 uur. Reserveren: Leidse Schouwburg: 071-5163888 of www.leidseschouwburg.nl

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×