Protestlied Roomburg ook op CD

De Leidse zanger/muzikant Rudy Breedveld Jr. kocht vorig jaar een huis in Roomburg. Net als de rest van de (toekomstige) bewoners werd hij door de gemeente verrast met een serie mededelingen waar hij, om het zo maar eens te zeggen, niet vrolijk van werd. En wat doe je dan als muzikant? Juist, je schrijft je frustraties van je af in een lied. Een paar weken geleden zat Breedveld via deze site te luisteren naar de gemeenteraadsvergadering waar werd besloten dat er een asielzoekerscentrum in Roomburg gevestigd kan worden. Een vergadering waarbij hij ruim voldoende inspiratie opdeed voor zijn liedje. Breedveld: “Ik heb de tekst tijdens het luisteren naar die vergadering geschreven, het ging bijna vanzelf.” Binnenkort komt het nummer dat al veelvuldig wordt gedraaid via Sleutelstad FM ook op CD uit. Een fragment is hier te beluisteren.

De CD wordt uitgegeven door de Stichting B.I.L. wat in dit geval staat voor ‘Beroemd in Leiden’. De opbrengst gaat naar de aanleg van het park in Roomburg en het C.O.A.

Leiden roomburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×