Trein trekt honderden meters bovenleiding naar beneden

Het treinverkeer tussen Leiden en Hoofddorp heeft maandagavond enkele uren stilgelegen door een defecte bovenleiding, dat meldt ProRail. Een internationale trein die onderweg was naar Brussel trok om 20.00 uur ongeveer 350 meter bovenleiding naar beneden. De leiding kwam terecht op een binnenlandse reizigerstrein. Niemand raakte gewond, maar beide treinen konden niet meer verder rijden.

De reizigers uit de binnenlandse trein zijn met bussen opgehaald. Om 22.10 uur waren de laatste reizigers uit de trein. De gestrande internationale trein is met een hulplocomotief naar Leiden gebracht. Daar zijn de reizigers overgestapt op de volgende internationale trein naar Brussel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×