Witteman doet alsnog aangifte tegen Verbaan

Wethouder Marc Witteman heeft alsnog aangifte gedaan tegen vastgoedondernemer Verbaan vanwege diens uitlatingen op deze site. De aangifte betreft opruiing, dan wel poging tot uitlokking tot openlijk geweld met vereende krachten tegen goederen c.q. poging tot uitlokking tot vernieling.

Witteman besloot toch aangifte te doen, toen bleek dat Verbaan uitspraken heeft gedaan in de richting van het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie die volgens de gemeente in strijd zijn met wettelijke bepalingen. Daarmee is volgens Witteman een duidelijke grens overschreden. Witteman schrijft er zelf ook uitgebreid over op zijn weblog. Daar maakt hij ook melding van eerdere dreigementen van Verbaan aan zijn adres.

Eerder liet de gemeente weten dat Witteman afzag van het doen van aangifte, nadat Verbaan zijn eerdere uitlatingen niet wilde herhalen. Tien dagen geleden bood Verbaan via Sleutelstad.nl aan om maximaal 150.000 euro aan boetes te betalen voor boze Roomburg-bewoners die een baksteen bij Witteman door de ruiten zouden gooien. In het Leidsch Dagblad deed hij er enkele dagen nog een schepje bovenop en stelde er zelfs gevangenisstraf voor te willen riskeren.

Leiden bakstenen Jan Verbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×