Leiden heeft hoogste arbeidsparticipatie onder vrouwen

Leiden mag zich verheugen in de hoogste arbeidsparticipatie van vrouwen in heel Nederland. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek ligt de arbeidsparticipatie van vrouwen met een betaalde baan in Leiden op 64.8 %, op de voet gevolgd door Haarlem met 64,4%, Breda met 63,8 %, Amsterdam met 63.6 % en Amersfoort met 63,4%. Landelijk is de arbeidsparticipatie onder vrouwen 56,6 % en 78,2 % onder mannen.

Niet in de cijfers van het CBS is genoemd hoe de vrouwen in Leiden over het werkveld verdeeld zijn, in welke sectoren zij voornamelijk werkzaam zijn en of zij een hoge dan wel lage functie bekleden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×