Landschap van Marijke Verhoef.

Essentie van landschappen in Zône

In galerie Zône exposeert Marijke Verhoef haar indrukken van landschappen. De geabstraheerde voorstellingen, die doen denken aan plattegronden van gebouwen, steden en landkaarten vormen voor Verhoef de essentie van haar indrukken. Soms doen de voorstellingen ook denken aan configuraties van de sterrenhemel. Verhoef zou een intuïtieve topograaf genoemd kunnen worden. Ze registreert niet letterlijk, maar wandelt de routes na op doek of papier: een geconcentreerde weergave van schaal, vorm en gevoel. In die zin zijn haar werken te bekijken als een ‘omzetting van tijd’.

De expositie loopt van 1 tot en met 30 september. De feestelijke opening vindt plaats op: 31 augustus van 15.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.galeriezone.nl

Galerie Zône, voor kunst en vormgeving, Nieuwstraat 17b, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×