Veel Leidse deelname bij Plons for Life

Veel Leidse zwemmers, lopers en de Leidse travestiegroep The Alley Girls maken zaterdag hun opwachting bij Plons for Life in Schevenigen. Zaterdag 25 augustus organiseert de Haagse Homo Zwemvereniging Plons Den Haag ter gelegenheid van haar 15-jarig lustrum een feestelijk opgezette sponsoractie op het Scheveningse strand. Deelnemers laten zich per afstand betalen door familie, vrienden of kennissen en doen mee voor het Aids Fonds.Plaats: Scheveningen Noorderstrand, vóór Oase Beach Club, 2e strandopgang Zwarte Pad. 13.00 u. – 18.00 u.

13.00 u. start registratie, 14.00 u. start zwemmarathon, 14.30 uur start strandrun 2-5-10 km, 14.35 uur start strand wandeltocht minimaal 2 km, 17.00 u. feestelijke estafetterace, 18.00 u. afsluiting. Inschrijven kan via de site van www.hhzvplons.nl of ter plekke.

Voor de echte kanaalzwemmers, die kunnen zich nu bewijzen door baantjes te trekken in zee. De Haagse Reddingsbrigade let goed op de deelnemers. De minimale afstand is 150 meter. Vanaf het strand zwem de deelnemers de zee in, ronden een boei, zwemmen vervolgens parallel aan de kust, ronden de volgende boei en zwemmen terug naar de kust. Alles bij elkaar zo’n 150 meter. De ware sportievelingen lopen daarna over het strand weer naar de start en maken dit rondje opnieuw. Deelnemers mogen zo vaak starten als ze willen.

Voor de landrotten die liever op het land blijven kunnen sportievelingen meedoen met de looptocht over het strand en door de duinen. Er zijn meerdere stempelposten, waar deelnemers kunnen beslissen om door te gaan of om te keren. Deelnemers mogen lopen zoals ze willen: rustig wandelen, lekker hard rennen of misschien wel snelwandelen. De minimale afstand hier is 2000 meter. Om 17.00 uur vindt er vóór de strandtent een feestelijk estafette-evenement plaats voor alle deelnemers en supporters van de Plons for Life!-sponsoractie. ’s Avonds viert Plons het lustrum met een wervelend lustrumfeest in Strandtent Oase, waar een optreden plaatsvindt van de Leidse travestiegroep The Alley Girls. Zie ook www.hhzvplons.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×