Beelden van Fons Versluis in Leids stadhuis

In de vitrines van het Leidse stadhuis zijn tot en met 10 september de expressieve beelden van kunstenaar Fons Versluis te bewonderen. Versluis is inmiddels al ruim 20 jaar als beeldhouwer werkzaam en heeft veel opdrachten gemaakt, zowel voor particulieren als voor bedrijven, instellingen en gemeenten. Zijn grote, opvallende beelden in de bollenstreek zijn erg bekend geworden. Zoals een grote tulp, die uit het bloembollenexportbedrijf van de firma Mulder Inc. steekt en ook de enorme narcissenbol op de rotonde nabij het NS-station in Voorhout.

Versluijs, geboren in Warmond, woont en werkt in Noordwijkerhout. Daarvoor werkte hij vele jaren in Leiden, onder andere bij Reclamebureau Ziegelaar. Als reclameschilder/decorateur werkte de kunstenaar zo’n 16 jaar lang mee aan de Leidse Drie Oktober Optocht. Daarnaast vervaardigde hij ook decors voor het Rijnsburgse Bloemencorso.

Opleidingen

Versluis volgde zijn opleiding zowel in Leiden als in Amsterdam. Hij nam in avonduren lessen in decoratief tekenen bij kunstschilder Udo Bredou bij ‘Ars Aemula Naturea’ in Leiden. In 1986 volgde hij boetseerlessen op het beeldhouwatelier van de bekende Amsterdamse beeldhouwer Karel Gomes. Daarnaast bekwaamde hij zich in modeltekenen en schilderen bij de bekende Amsterdamse kunstschilder Arie Schippers.

Beelden van Versluijs zijn te zien op de volgende websites: www.staa.nl en www.heemskerkmetaal.nl/fons.htm

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens kantooruren; donderdag tot 20.00 uur.

Stadhuis, ingang Stadhuisplein.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×