Fietstocht Alfabetiseringsdag

Ter gelegenheid van de landelijke Week van de Alfabetisering, maken deelnemers van de lees-, schrijf- en rekengroepen van ROC Leiden en het ID College Lisse/Katwijk samen met docenten, wethouder De Roon van Lisse en andere betrokkenen, op woensdag 12 september een fietstocht die start in Lisse en eindigt in Sassenheim. Tijdens de tocht verspreiden zij ‘Ik schrijf nu beter’posters en presentatieviltjes, die aandacht vragen voor alfabetisering.

In de landelijke Week van de Alfabetisering wordt aandacht gevraagd voor de laaggeletterde Nederlanders. Ook worden zij, of tenminste hun niet analfabetische naasten gewezen op de mogelijkheden om cursussen voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen, te volgen. Deze cursussen worden onder andere gegeven door het ROC Leiden. Wie zo’n cursus wil volgen, kan zich opgeven door te bellen naar: 0800 023 4444.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×