Wordt de Leidse binnenstad autoluw?

Het centrum van Leiden wordt geteisterd door een steeds meer toenemende verkeersdrukte. Eén van de uitgangspunten van het collegeprogramma ‘Met hart en hand’ en het nieuwe Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan is, dat daar verandering in komt. Dat kan volgens het college bereikt worden door te kiezen voor een autoluwe binnenstad. Voordat alle heilige koeien verbannen worden, wil de gemeente eerst een duidelijk beeld van de situatie krijgen.

Van maandag 3 tot maandag 10 september vindt dan ook een onderzoek plaats. Op de Lammenschansweg, Doezastraat, Hoge Rijndijk, Hooigracht, Driessenstraat, Vijfmeibrug, Rijnzichtstraat, Molenwerf, Herensingel, Kooilaan, IJsselmeerlaan, Gooimeerlaan, Dellaertweg, Haagweg en Turfmarkt worden camera´s geplaatst. Met behulp daarvan hoopt de gemeente in kaart te brengen wat de meestgebruikte routes door het centrum zijn en waar het verkeer vandaan komt. Met de camera’s worden geen snelheidsmetingen verricht. Het onderzoek draait voornamelijk om het gebied binnen de singels. Aan het eind van het jaar maakt de gemeente de onderzoeksresultaten bekend. Deze week worden de plaatsen waar de camera´s komen, getest.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×