Kwaliteit zwemwater verbeterd

De kwaliteit van het zwemwater in grote delen van de provincie herstelt zich. De provincie Zuid-Holland heeft de zwemverboden en waarschuwingen die in Alphen aan den Rijn, Leidschendam, Zoetermeer en Voorschoten van kracht waren ingetrokken. In de Zeegerplas, het Noord Aa en Vlietlanden mag dus weer gezwommen worden, al blijft oplettendheid geboden. De hoeveelheid (mogelijk) giftige blauwalgen zijn op deze locaties sterk verminderd, maar nog niet geheel verdwenen. Alle overige zwemverboden en negatieve zwemadviezen blijven van kracht.

De provincie adviseert nooit zwemwater in te slikken en vooral op kleine kinderen en honden te letten. Zij krijgen relatief veel water binnen en zijn dus extra vatbaar.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de zwemwatertelefoon van de provincie 070 441 7550, via de e-mail zwemwater@pzh.nl of op de website van de provincie www.zuidholland.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×