Leidenaar stelt zich kandidaat als voorzitter PvdA

Het is Leidenaar Jan Hendrik Peters (67), partner van oud-gemeenteraadslid Liesbeth Hesselink, gelukt vijftig handtekeningen van PvdA-leden te vergaren om zich kandidaat te kunnen stellen voor het landelijk voorzitterschap van de PvdA. De sluitingstermijn loopt 30 augustus af. Zeker is wel dat er zeker acht kandidaten de sociaal-democratie uit het slop willen trekken waaronder Jan Pronk, Jacques Monasch en Stef Depla.

Peters was van 1980 tot 1993 bestuursvoorzitter van toen nog het AZL. Hij is van oorsprong jurist, maar studeerde ook medicijnen. Van 1993 tot 1995 was hij directeur van MediPark waar hij met ruzie vertrok. In 1997 werd hij directeur van het Bedrijfschap Horeca in Zoetermeer. Vanaf 2001 bekleedde hij verschillende hoogleraarschappen en adviesfuncties. Binnen de PvdA is Peters een relatief onbekende.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×