Leidse bouwjuwelen bij Sleutels van Zijl en Vliet

Tijdens de Open Monumentendagen neemt woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet haar relaties en inwoners van Leiden mee naar ‘vroegere tijden’. In de woonwinkel aan de Langegracht start op 8 september een tentoonstelling over ‘Leidse bouwjuwelen’ uit de sociale woningbouw tussen 1900 en 1965. Cor Smit, de bekende Leidse stadshistoricus, houdt een lezing over dit onderwerp. Smit heeft vorig jaar in opdracht van de woningbouwcorporatie het boek ‘Strijd om kwaliteit’ geschreven. Het boek is verkrijgbaar voor een feestelijke prijs en zal bovendien na de lezing op 8 september door de auteur persoonlijk gesigneerd worden.

Het boek ‘Strijd om Kwaliteit’ beschrijft de geschiedenis van de volkshuisvesting in Leiden en de Leidse regio. De nadruk ligt op de sociale woningbouw en de ontwikkeling van de vele corporaties die deze regio heeft gekend.

Feestelijke opening: zaterdag 8 september om 13.00 uur; aanvang lezing: 14.15 uur.

Woonwinkel van de Sleutels van Zijl en Vliet, Langegracht 70a, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×